Home > Evenimente > Spectacol de Crăciun: O noapte în Betleem

Frumoasa sărbătoare a Nașterii Domnului a venit și la Fundația de Binefacere „Casa Providenței”. La fel ca în fiecare an, cu această ocazie, bătrâneii de la Centrul de Zi au pregătit un program artistic deosebit dedicat Crăciunului.

Sărbătoarea a început cu un minunat recital muzical, interpretat de dl. Vladimir, un bun prieten al Casei Providenței. Ulterior, bătrâneii de la Centrul de Zi au prezentat un spectacol, având drept motiv marele eveniment desfășurat aproximativ două mii de ani în urmă.

Piesa teatrală a avut drept protagoniști pe proprietarii unui hotel din Betleem, Marta, Simon și nepoata lor Rahil. Mulțimea de oameni veniți în oraș cu ocazia recensământului populației a făcut ca toate locurile din hotel să fie rapid ocupate. Rahil întâlnește pe Iosif și Maria, veniți și ei la recensământ, și dorind să-i ajute, hotărăște să le ofere odăița sa. Dar află că mătușa sa, Marta, a închiriat deja odăița ei unui negustor bogat în schimbul unor bijuterii scumpe. Totuși, Rahil reușește să-l convingă pe Simon să-i permită tinerei familii să înnopteze în grajdul animalelor.

Peste un timp, la hotel vin trei păstori strănii, care solicită să-l vadă pe pruncul născut în iesle, care este Fiul lui Dumnezeu. Păstorii le povestesc gazdelor despre apariția îngerului care le-a anunțat vestea, și insistă să-l vadă pe prunc. Neștiind despre naștere lui Iisus, Simon și Marta sunt la început nedumeriți. Dar când Rahil îi anunță fericită că Maria a născut un copilaș, merg cu toții la iesle. Marcată de eveniment, Marta își înțelege greșeala când a refuzat să-i cazeze pe Iosif și Maria, și pentru a-și răscumpăra vina, le aduce în dar bijuteriile primite de la negustorul bogat. Mai mult, Marta decide că de acum încolo, una din camerele hotelului va fi întotdeauna acordată gratuit săracilor. Astfel, încă de la naștere, pruncul Iisus le schimbă viața și aduce lumină în sufletele acestei familii.

Pe lângă spectacolul, atât distractiv cât și educativ, beneficiarii Cantinei Sociale au primit și daruri din partea organizației cu ocazia minunatei sărbători. La rândul lor, bătrânii au rămas încântați de sărbătoare și marcați de frumoasa istorioară vizionată.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.