Home > Evenimente > Spiritul voluntarului în aventuri – Chișinău, City Quest

Pe 16 mai, în semn de solidaritate pentru Săptămâna Națională a Voluntariatului, Casa Providenței a organizat City Quest, utilizând jocul ca o metodă de promovare a volntariatului și istoricul orașului. Ideea a venit din partea lui Julian Heide, un tânăr din germania care activează ca voluntar în Casa Providenței.

La activitate au participat voluntarii organizațiilor Concordia, Don Bosco și Neovita. În total au fost 16 participanți, printre care și voluntari internaționali.

Jocul a duart 3 ore și a fost împărțit în 2 etape. Prima constând din descoperirea cuvintelor cheie urmărind indiciile propuse. Dat fiidn faptului că au fost implicați și voluntari străini, în a doua etapă a jocului, participanții trebuiau să interacționeze cu locuitorii orașului, să vorbească despre ce este voluntariatul și dacă au făcut vreodată voluntariat și să schimbe o lămâie pe cava mai prețios. Așadar pe lângă obiectivul practic, a fost și unul distractiv.

Ca rezultat, deși obosiți și timpul era demult expirat, tinerii au fost foarte entuziasmați prin simplul fapt că au aflat ceva nou despre oraș și programe de voluntariat.

Alla Muntean

2 Comments, RSS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.