Home > Evenimente > Tinerii salezieni în vizită la „Casa Providenței”

În cadrul unui proiect cu caracter internaţional, un grup de opt voluntari salezieni din Italia au vizitat Republica Moldova, pentru a se implica în diverse activități socio-educative și recreaționale.

Programul vizitei de trei săptămâni a fost extrem de diversificat și presupunea derularea unui număr mare de acţiuni, printre care și vizita Fundației de Binefacere ”Casa Providenței”.

Aici, tinerii au petrecut o zi în care au fost de mare ajutor la Cantina Socială, deservind beneficiarii, interacționând cu aceștia și cunoscând multe lucruri utile. Meniul a fost condimentat cu bună dispoziție, umor și atmosferă degajată.
Experienţa lor a fost completată cu două săptămâni petrecute la o tabără din satul Voinova, raionul Strășeni, și o săptămână în calitate de animatori la Centrul ”Don Bosco” din Chișinău.
Tinerii care provin din medii diferite, dar care s-au reunit prin implicarea în asemenea proiect, vor păstra amintiri frumoase despre frumusețea Moldovei, ospitalitatea oamenilor și bucatele desăvârșite.

Salezienii reprezintă un ordin religios catolic întemeiat în secolul al XIX-lea de către Sf. Ioan Bosco. Numele de „salezieni” a fost dat de fondator inspirându-se din bunătatea și zelul sf. Francisc de Sales, episcop de Geneva în secolul al XVII-lea.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.