Home > Copii > Centrul de zi pentru copii în vizită la Mănăstirea Țîpova

Pe data de 9 mai copiii Centrului de Zi din cadrul Fundației de Binefacere ”Casa Providenței”, au avut ocazia să viziteze frumosul și istoricul complexul turistic de la Țipova.

Mănăstirea Țipova este o mănăstire rupestră de călugări din Republica Moldova. Este situată pe malul drept al râului Nistru în apropiere de satul Țipova din raionul Rezina. Biserica datează din secolele XVI-XVII. Mănăstirea Țipova este înconjurată de apele râului Nistru și de pârâul Țipova care trecând prin stâncile de calcar formează frumoase cascade, unele dintre acestea ajungând la o înălțime de până la 16,05 metri. Pe una dintre colinele învecinate se găsesc resturile unei cetăți dacice.

Călătoria copiilor prin acest loc special le-a provocat emoții multe, frumoase și deosebite. Copiilor le-a fost interesant să afle câteva istorii sau legende care vorbesc despre aceste locuri, să facă cunoștință cu frumoasa natură, descoperind plante noi și locuri noi.

Această excursie a fost o mare bucurie pentru copii și cei, care i-au supravegheat, iar la sfârșit de zi a mai avut loc și un popas la care am avut parte de o masă copioasă pentru a ne adăuga puteri și pentru a pleca spre casă.

Mulțumim tuturor celor, care au fost alături de noi și care au făcut posibilă această excursie.

Ascherova Chimia

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.