Home > Evenimente > Tratament stomatologic gratuit pentru cei nevoiași inițiat dintr-o prietenie, solidaritate și comuniune spirituală

Cu trei ani în urmă, prietenia dintre Episcopul Diecezei Romano-Catolice de Chișinău Anton Coșa și Părintele Markus Dördelmann din Germania, cu ajutorul căruia în țara noastră s-au realizat multiple acțiuni de caritate, a catalizat un nou proiect caritabil a cărui scop este oferirea serviciilor stomatologice gratuite persoanelor nevoiașe.

Inițiativa a pornit de la acordarea serviciilor stomatologice în penitenciare din Republica Moldova, însă deja doi ani la rând proiectul se implementează în cadrul Centrului social-pastoral ”Casa Providenței”.

Anul acesta echipa a fost formată din Dr. Hans-Wilhelm Rintelen, care este proprietarul clinicei private ”Rintelen Zahnmedizin” și binefăcătorul principal a acestui proiect, Dr. Rames Neshet Sabieh, Pr. Markus Dördelmann, Doamnele Elke Forst și Monika Wiening, care au asistat medicii stomatologi. Evident aceasta inițiativă nobilă nu ar fi putut fi realizată fără implicarea celor care au asigurat traducerile din limba germană – Vladislav Pogrebnoi și Nicu Mihalache, prietenii noștri din Moldova.

discutiiPeste 170 de persoane, copii și vârstnici, au beneficiat de serviciile stomatologice gratuite și de calitate, de calitate Germană! De luni până sâmbătă, 3-8 august, de dimineața până seară, medicii germani au oferit celor nevoiași asistență stomatologică. Mulți dintre beneficiari nu-și pot permite nici o simplă intervenție stomatologică, având în vedere că acest sector al sistemului de sănătate din țara noastră își pierde din ce în ce misiunea sa principală de a asistență în primul rând a celor mai sărăci, devenind astfel o parte componentă… a pieței economice, unde totul doar se vinde și se cumpără.

Asistența binefăcătorilor noștri generoși a depășit așteptările multor beneficiari care au profitat nu doar de un serviciu profesionist, au avut nu doar un sprijin moral, dar au primit, în cazuri de necesitate extremă, și asistență materială. Iată care poate fi roada comuniunii fraterne între Biserica catolică din Germania cu cea din Moldova! Iată ce înseamnă prietenia și solidaritate celor care se îngrijesc de cei nevoiași!

Domnul să le răsplătească însutit!

grup-copii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.