Home > Evenimente > Tradiție în caritate

La inițiativa Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Ordinului Suveran de Malta în Republica Moldova, E.S. Domnului Peter Canisius von Canisius și a soției Sale, Doamnei Birgit Kertess von Canisius, cu susținerea Mare Prioriei Ordinului Suveran de Malta din Austria şi în colaborare cu Fundația de Binefacere ”Casa Providenței”, din 2 iunie 2014, zilnic 50 de nevoiași vor primi prânzuri gratuite. La deschiderea evenimentului a participat și Episcopul Bisericii Romano-Catolice de Chișinău PS Anton Coșa care a binecuvântat activitatea de caritate și masa bătrânilor. Beneficiarii nostril au rămas plăcut surprinși descoperind simplitatea Domnului Ambasador și a soției sale care au participat la distribuirea hranei împreună cu voluntarii și angajații Fundației.
Menționăm că Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta a fost înființat în jurul anului 1050, la Ierusalim, cu scopul de a administra un spital pentru pelerinii din Țara Sfântă. În anul 1113, Papa Pascal al II-lea a recunoscut Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta ca ordin religios. Ulterior, Ordinul a devenit militar pentru a-i apăra pe bolnavi, pelerini și teritoriile creștine din Țara Sfântă.
Mai târziu misiunea ospitalieră iniţială a redevenit principala activitate a Ordinului căpătând o importanţă tot mai mare în ultimul secol, în mod deosebit prin activităţile desfăşurate de Marile Priorii şi Asociaţiile Naţionale în mai bine de 120 țări din lume unde Ordinul este prezent.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.