Home > Centru de plasament a refugiatilor > Un 8 martie deosebit la Centrul de plasament pentru refugiați de pe Mușatinilor 1

Ziua de 8 martie, când anual este sărbătorită în întreaga lume Ziua Femeii, nu a fost una obișnuită nici la Centrul de plasament temporar pentru refugiați de pe strada Mușatinilor 1, organizat în structurile fundațiilor „Casa Providenței” și „Ioan Paul II”. În pofida perioadei dificile, marcată de războiul din țara vecină, voluntarii Fundației „Casa Providenței” nu au pierdut ocazia de a aduce un zâmbet pe chipurile refugiaților, în marea lor majoritate mame cu copii, care au fost nevoite să-și părăsească țara evadând din cale bombardamentelor.

Înarmați cu flori, voluntarii le-au făcut o surpriză plăcută femeilor refugiate, cazate temporar la centru, dar și angajatelor celor două fundații care-l gestionează. La rândul lor, călugărițele din congregația Surorilor Providenței, care-și îndeplinesc slujirea în structurile sociale diecezane de pe Mușatinilor 1, au completat felicitările cu dulciuri, o îmbrățișare și un cuvânt de mângâiere.

Vădit emoționate și surprinse, mamele și bunicile cazate la centrul de plasament au primit cu bucurie felicitările și a mulțumit, uneori cu lacrimi de fericire. Atmosfera de sărbătoare a cuprins întregul centru, și a permis ca pentru un moment să fie uitate greutățile acestei perioade, marcate de război.

Misiunea voluntarilor a fost îndeplinită cu succes. Mamele și bunicile s-au bucurat de felicitări, care le-au arătat că în acest centru ele sunt binevenite și echipa de voluntari, angajați și surori este dedicată unei primiri călduroasă, izvorâtă din milostivirea și iubirea creștină. Pentru că în misiunea centrului de plasament, pe lângă asigurarea cu un loc de cazare și o masă caldă, este și asigurarea unei atmosfere călduroase și primitoare. Acest lucru îl repetă cu fiecare ocazie și Papa Francisc, accentuând că nimeni nu trebuie să rămână în singurătate.

Autor: Mihail Țurcanu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.