Home > Voluntari > Voluntarele Clementine și Morgane povestesc despre Casa Providenței

După cîteva ore de călătorie, am fost întîmpinate de Edgar Vulpe, directorul fundației. Am făcut un mic tur al casei înainte de a ne odihni și a începe următoarea zi.

Sprijinul reciproc între voluntari este primordial la Casa Providenței, deaceea Katrine, o tînără din Germania ne-a făcut cunoștință, la începutul următoarei zile, cu personalul Casei.
Sosite de mai bine de două săptămîni, am putut vedea ce putem face aici în Casă, pe parcursul lunii de voluntariat. Înainte de toate, era nevoie să înțelegem diferitele sarcini ale salariaților și voluntarilor. Prioritar, atunci cînd faci parte din Casă, e să fii flexibil, polivalent și meticulos în sarcinile pe care le faci. Ca să înțelegeți mai bine ce a vrut directorul de la noi, vă vom povesti parcusrul acestei zile.
Am ajutat cît am putut de bine toate persoanele care ne-au cerut ajutorul. Am pregătit mesele de la cantină care urmau să găzduiască 98 de bătrîni. Începe primul serviciu, noi le servim supa, apoi mîncarea caldă și în sfîrșit curățenie în sala de mese, pentru că urmează să întîmpinăm un grup de studenți la prînz. Terminăm al doilea serviciu cu o curățenie generală. Acum avem timp pentru prînzul nostru, în viteză, pentru că un al treilea serviciu, al copiilor începe în cîteva minute. După un ajutor polivalent la cantină, curățat veselă și sortarea ei, avem un pic de timp pentru a discuta cu directorul casei, Edgra Vulpe și cu Rodica, pentru a clarifica misiunea noastră. Astfel este pus la punct primul obiectiv, acela de actualiza pagina web a Casei, în limbile franceză și engleză. Ziua se termină cu copiii. În plină pregătire pentru sărbătoarea ortodoxă a Paștelui, i-am ajutat la crearea și decorarea ouălor de paști. După cîteva cuvinte în franceză repetate pentru cei mai curajoși, o bună partidă de fotbal franco-moldovenesc ne-a permis să ne simpatizăm.
Sperăm că această zi permite cititorului să înțeleagă treburile de la Casa Providenței, ce constau în a ajuta, a dărui, a asculta, a rezolva, a lua atitudine și a acționa. Considerăm că am avut ocazia rară de a putea ajuta o fundație, una cum e Casa Providenței. Această experiență ne-a învățat ce înseamnă, sprijinul și generozitatea. Nu am fi putut învăța mai multă umanitate în altă parte decît în această experiență.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.