Home > Evenimente > Voluntariat cu aromă de toamnă

Echipa de voluntari a Fundației de Binefacere Casa Providenței și-a adunat toată voința în pumn și dis-de-dimineață au pornit la drum spre noi descoperiri a obiectivelor turistice naționale. De această dată ținta a fost cea mai mare mănăstire rupestră ortodoxă din Moldova, considerată și una dintre cele mai mari din Europa – Mănăstirea Rupestră Țîpova. Mănăstirea cuprinde trei complexe mănăstireşti săpate în stâncă, situat într-un loc greu de pătruns, tăinuit, scobit într-un perete de stâncă, schitul seamănă mai mult cu o cetate, decât cu un lăcaş de cult. Ansamblul monastic Ţipova e un impresionant muzeu în aer liber.

Prin poteci înguste încărcate de taine, coborând în zigzag într-un canion adânc și printre pomi îmbrăcați în auriu, ajungi la poalele unor stânci ciudate ce îți vorbesc de veșnicie și verticalitate. Un râuleț își croiește drum printre stâncile de calcar,în trecut reușea să pună în mișcare pietrele unor mori de apă, azi cu greu alimentează câteva cascade.

Traseele cele mai provocatoare au fost cele ce duceau spre cascade, dar cu mult curaj și perseverență s-a reușit și vizitarea celei mai îndepărtate cascade, care s-a dovedit a fi și cea mai înaltă având 16 m. Timpul a fost unul generos, dezvăluind treptat, parte cu parte, stâncă cu stâncă cele mai minunate comori peisagistice. Fiind acolo, erai efectiv scăldat într-o abundență de culori tomnatice, vrăjind până și cel mai indiferent trecător.

Se știe că cele mai frumoase prietenii se leagă în bucătărie, fie chiar și a uneia în aer liber. Iar cum această ieșire a avut drept scop și întărirea grupului de voluntari, nu putea să lipsească și cea mai așteptată provocare – aprinderea unui foc în „sălbăticie” și pregătirea unei mese copioase, provocare cu care voluntarii s-au descurcat de minune.

Mai jos vă lăsăm să descoperiți impresiile voluntarilor:

„Excursia este întotdeauna un mod inedit de a petrece timpul liber, în special în compania persoanelor cu care ai interese comune, în acest caz – voluntariatul. În această duminică am trăit o experiență de neuitat, am reușit să îmi descopăr colegii în alt anturaj, am petrecut foarte interesant timpul, m-am distrat, am descoperit locuri și lucruri noi. De-a lungul întregii excursii mă simțeam extrem de bine și confortabil. Cele 2 cascade m-au frapat prin măreția lor, observând cum se scurge apa de pe stânci m-am desprins de viața de la oraș și am profitat de cele câteva minute de reculegere. Am resimțit din plin liniștea localității Țîpova, ascultând sunetele naturii. Sper în viitorul apropiat să mai avem parte de o excursie la fel de fascinantă.”

Irina

„Când există o echipă în care te simți bine de parcă ar fi o familie cu mulți membri, până și mersul până la cascadele din Țîpova este plăcut și plin de energie. Una dintre cele mai frumoase experiențe trăite cu Casa Providenței. Mulțumesc pentru o zi de neuitat.”

Claudia-Andreea

„Mie mi-a plăcut cum a decurs totul. Am ajuns acasă obosită, am adormit de îndată ce am pus capul pe pernă. Deși eram un pic sceptică la început și nu eram sigură dacă toamna era anotimpul potrivit pentru o astfel de ieșire, am înțeles, ulterior, că era anotimpul perfect. Deși era frig afară, priveliștea a fost fascinantă și m-am simțit foarte bine pe parcursul întregului traseu. Nu știu cât de mult ne-a unit excursia ca grup de voluntari, deși cu siguranță am cunoscut lucruri noi despre unii dintre ei, dar cu certitudine m-am umplut de energie și forțe pentru foarte mult timp. Cu alte cuvinte, a fost o experiență plăcută, care mi-a lăsat doar impresii bune și doar emoții pozitive.”

Cezara-Patricia

„Trăiește momentul, admirând frumusețea naturii, fără semnal la telefon, împreună cu echipa și oferind ajutor reciproc!”

Ecaterina

„Această călătorie mi-a fixat în cap atâtea amintiri frumoase, încât pot spune că călătoriile te lasă fără cuvinte, apoi te transformă în povestitor.”

Mihaela

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.