Home > Staff > Actuali > Alexandrina V.
Alexandrina V.
Republica Moldova

Povestește-ne ceva despre tine?
Mă numesc Alexandrina Varzari, îmi place mult să ajut oamenii, este cea mai bună modalitate de a fi fericit şi de ai mulţumi lui Dumnezeu pentru tot ce avem. Lectura şi voluntariatul îmi oferă experienţă, lecţii utile, acestea două au devinit un hobby.

Cum a început activitatea ta de voluntariat?
La Casa Providenţei am venit vara. De multe ori treceam pe lânga ea, însă credeam ca e o biserică catolică şi atât. Ulterior am descoperit că au o pagină de facebook şi le-am scris, ei mi-au zis că aş putea deveni voluntară. Cam aşa am intrat în familia Casei Providenţei.

Din care motive ai ales să fii voluntar?
Vroiam să fac voluntariat ca să pot să ajut oamenii sufleteşte, nu doar să tapez ceva la calculator sau să mi se ofere o mulţumire pentru ca am facut treaba altcuiva. Mi-am dorit să văd oameni simpli, care zîmbesc de la lucruri simple, iar la Casa Providenţei mi s-a oferit această posibilitate.

Care este cea mai marcantă experiență legată de voluntariatul la Casa Providenței?
Cu siguranţă Tabara de vara, care a fost şi prima mea experienţă la Casa Providenţei. A fost o lecţie care mi-a marcat prezentul, dar şi viitorul. M-am descoperit pe mine şi mi-am dat seama ce vreau să fac cînd voi fi mare. Copiii sînt cei care reuşesc sa iţi ofere o perspectivă simplă, dar atît de complicat de observat de către un matur.

Ți s-a întîmplat să întîmpini greutăți în activitatea de voluntariat?
Greutăţi fizice poate, însă ele dispar atunci cînd vrei să dăruieşti cît mai mult din tine şi primeşti un răspuns pozitiv.

Ce așteptări ai de la această activitate?
Aşteptările mele sînt: să descopăr cît mai multe din mine, să învăţ cum să-mi folosesc abilităţile eficient şi să fac lucruri frumoase.

Care crezi că sunt caracteristicile unui voluntar?
Cred că bunătatea şi modestia, nu poţi să faci o faptă cu adevărat în folosul altor persoane dacă aştepti mulţumiri, din care să-ţi hrăneşti orgoliul.

Ce abilități ai obținut în urma muncii de voluntariat?
Am reuşit să ajung să mă înţeleg mai bine cu copiii, mi-am dezvoltat abilităţile de orator şi abilitatea de a mulţumi pentru ce îmi oferă Dumnezeu.

Ce argument convingător poți să îl oferi cuiva pentru a-l convinge să se implice și el în activități de voluntariat?
Voluntariatul e ceva imprevizibil, un continent în care intri pentru a cunoaşte şi a exploara lumea, dar mai ales pentru a te exploara pe tine. Făcând voluntariat te descoperi, şi uneori o faci într-un mod neaşteptat şi surprinzător. Activităţile de voluntariat la Casa Providenţei transmit simplitatea asta cu care în mod normal eşti neobişnuit, însă pe care mulţi o căutăm.

Care sunt planurile tale pe viitor în ceea ce privește activitatea de voluntariat?
O să continui să fac voluntariat, a devenit deja parte din mine, vreau să mă implic în diverse proiecte, însă cred ca cele mai aproape de mine sînt acţiunile de binefacere.

Îți multumim pentru disponibilitea de a ne impartasi  experiența ta în domeniul voluntariatului! 🙂