Home > Staff > Foști voluntari > Ana Fomov
Ana Fomov
Republica Moldova

Povestește-ne ceva despre tine, de exemplu care este cartea ta preferată, ce oameni te inspiră cel mai mult sau muzica pe care o adori să o asculți atunci când ești fericit.
Cartea mea preferată la moment este “Intimidare” de Penelope Douglas. Ascult orice gen de muzică (În afară de manele și Rap în limba rusă), dar depinde și de dispoziție. Persoana care mă inspiră este Angelina Jolie, îmi place mult ca persoană și îi apreciez acțiunile sale de caritate, în special adoptarea copiilor de diferite rase, ceea ce mi-a insuflat ca posibil în viitor să înfiez vre-un copil.

De ce ai ales activitatea de voluntariat și nu alta?
Am ales activitatea de voluntar deoarece în primul rând este ceva nou pentru mine și aș dori să aflu cât mai multe despre cum e să fii voluntar iar în al doilea rând, cred că este o experiență foarte plăcută de a petrece timpul cu persoane noi de la care poți învăța câte ceva.

Te ajută cu ceva, în viața de zi cu zi, activitatea de voluntariat?
După părerea mea, activitatea de voluntariat mă ajută să descopăr noi lucruri despre care nu am știut până acum.

Cum ai aflat despre Fundația de Binefacere “Casa Providenței” și de când ești voluntar aici?
Despre Fundația de Binefacere “Casa Providenței” am aflat de la prietena mea. Am descoperit lucruri pe care nu le știam despre acestă Fundație și sunt încântată de activitățile pe care reușesc să le facă pentru persoanele care chiar au nevoie de un ajutor.

Ce așteptări ai de la activitatea de voluntariat?
De la activitatea de voluntariat mă aștept la o experiență în ceea ce privește lucrul cu oamenii și dezvoltare personală.

Care este cea mai frumoasă/ marcantă sau amuzantă experiență legată de voluntariat?
La momentul dat cred că cea mai frumoasă experiență este cea de lucru cu copii care sunt extrem de interesanți anume prin felul lor de a fi și desigur momentele hazlii de la Cantina Socială.

Reieșind din faptul că majoritatea super-eroilor sunt voluntari, dacă ai avea ocazia să fii unul dintre ei, cum te-ai numi și care ar fi funcția ta?
Dacă aș fi un super-erou, cred că aș avea funcția de a salva lumea, sună destul de greu și necesită o responsabilitate mare, însă cred că ar fi grozav. Ceea ce privește numele, cred că m-aș numi “Wonderful Ana”.

Ce sfat le dai tinerilor din zilele noastre?
Tinerilor din zilele noastre le-aș putea sugera să fie mai buni, toleranți și receptivi cu cei din jur; de asemenea să fie mai simpli, pentru că simplitatea îl face pe om mai frumos.

Vă îmbrățișez! ♥