Home > Staff > Foști voluntari > Bogdan L.
Bogdan L.
Republica Moldova

Povestește-ne ceva despre tine?
Numele meu este Bogdan Lozinschi, sunt băiat. Am doar 18 ani. Sunt laconic.

Cum a început activitatea ta de voluntariat?
Am decis într-o frumoasă zi de primăvară că-mi pot petrece timpul liber într-un mod folositor. N-am avut nevoie de multe frământări pentru a înțelege că voluntariatul este o metodă perfectă. Spre fericirea mea, am avut, și am, alături prieteni care cu plăcere m-au încadrat în colectivul voluntarilor Casei Providenței.

Care este cea mai marcantă experiență legată de voluntariatul la Casa Providenței?
Campusul de vară mi-a dat oportunitatea de a mă ridica la nivelul copiilor. Am participat în organizarea și petrecerea acestui eveniment doar pentru a primi emoții pozitive, pe care copiii mi le-au oferit cu drag, astfel dîndu-mi cea mai marcantă experiență legată de voluntariatul la Casa Providenței.

Ți s-a întîmplat să întîmpini greutăți în activitatea de voluntariat?
Din punctul meu subiectiv de vedere, nu.

Ce așteptări ai de la această activitate?
Am nevoie de un viitor, de un progres, de o evoluție care mă va transforma în acel matur spre care eu tind. Voluntariatul îmi oferă această scară a progresului. Eu cu plăcere urc pe ea.

Care crezi că sunt caracteristicile unui voluntar?
Oamenii sunt diferiți, respectiv, și voluntarii tot. Astfel, eu nu pot da nici o caracteristică concretă pentru un voluntar, pentru că toți sunt bineveniți la noi, Casa Providenței.

Ce abilități ai obținut în urma muncii de voluntariat?
Datorită voluntariatului am obținut o mulțime de abilități, precum ar fi răbdarea, perseverența, puterea lăuntrică, amabilitatea,etc.

Ce argument convingător poți să îl oferi cuiva pentru a-l convinge să se implice și el în activități de voluntariat?
„E prost cel care avînd ocazia de a face ceva bun, nu profită. Nu te socoți de-un prost? Atunci te aștept la Casa Provedenței.”

Care sunt planurile tale pe viitor în ceea ce privește activitatea de voluntariat?
Mi-aș dori să plec peste hotare pentru a primi deosebită experiență de voluntariat. Dar dorințele mele deseori nu se împlinesc. De asta eu le țin în secrete. Sper că tu\voi\dumneata o să lași\lăsați asta și-n continuare să fie o taină 😉

Îți multumim pentru disponibilitea de a ne impartăși experiența ta în domeniul voluntariatului!