Home > Staff > Foști voluntari > Kathrin
Kathrin
Germania

Kathrin, povesteşte-ne ceva despre tine
Mă numesc Kathrin, am 19 ani şi sunt din vestul Germaniei, din „Saarland”. Începînd cu luna Septembrie anul 2016 sunt voluntară la Casa Providenței. În timpul liber îmi place foarte mult să fac lucruri handmade, să petrec timpul cu prietenii, să citesc şi să mă implic în activități cu beneficiarii. În viaţa mea credinţa este foarte importantă şi din cauza aceasta eu am ales să fiu dedicată în lucrarea bisericii din localitatea mea, activând cu copii şi cu adolescenții de mai mulți ani.

De ce ai decis să faci voluntariat?
Din totdeauna mi-a plăcut să fiu dedicată celor, care sunt lângă mine și am fost interesată de alte ţări şi culturi. Din această cauză am fost cert convinsă că voi face voluntariat internaţional pentru un an și mai apoi bacalaureatul, pentru a măi dedica oamenilor dintr-o alţa ţară care au nevoie de ajutorul meu.

Cum ai descis să vii în Moldovă?
Deoarece eu sunt foarte intersată în înțelegere și analiza popoarelor europeane am fost sigură de la început că vreau să fac voluntariat în Europa. Europa Estică a fost o alegere bună pentru mine deoarece aveam dorinţa să învăț o limbă nouă, să cunosc o cultură nouă şi să ajut oameni nevoiași. Moldova a fost foarte interesantă pentru mine din motiv că înainte de voluntariat nu cunoscusem nimic despre țara aceasta şi plus, aici este posibil să înveţi două limbi, limba română şi limba rusă.

Ce experienţe ai trăit aici de când faci voluntariat?
De când fac voluntariat am învăţat cum să lucrează cu bătrânii, ceea ce mi-a plăcut foarte mult. Pe durata de lucru în centrul de zi pentru bătrâni şi în cantină, am invăţat pentru prima data ce este caritatea. În plus, recunoștința mare din partea oamenilor de aici este la fel o experienţă foarte frumoasă. Este la fel ca și căldura şi ospitalitatea extraordinară a multora din Moldova. Am trăit experiența și înțelegerea că în ciuda multor probleme, Moldova este foarte frumoasă.

Ce planuri ai pentru viitor? Ce aștepţi pentru viitor după voluntariat?
După activitatea mea de voluntariat vreau să fac un studiu în urma căruia să pot lucra cu oamenii. Pe deasupra este foarte important pentru mine să fiu dedicată oamenilor nevoiași, ceea ce fac în activitatea de voluntariat. În afară de aceasta, doresceu să mai explorez estul Europei, de exemplu: Polonia, Ungaria sau Rusia.