Home > Staff > Foști voluntari > Lalita Fragor
Lalita Fragor
Suedia

Povestește ceva despre tine (studii, familia, hobby, etc.)
Mă numesc Lalita și am 19 ani. Înainte ca să vin în Moldova am studiat științe sociale, istorie și arte. Eu locuiesc în orașul Borås în Suedia cu mămica mea și motanul nostrum gras Beebo. În timpul liber îmi place să fac poze în natură și altceva ce îmi place enorm e să beau ceai. Eu sunt foarte interesată de a cunoaște mai mult despre mediul înconjurător și planeta noastră, și sper să lucrez în domeniul dat pe viitor.

De ce ai ales acest proiect?(De ce Moldova? De ce anume Casa Providenței?)
Eu am ales acest priect deoarece am vorbit cu un fost voluntar, care mi-a zis că i-a plăcut foarte mult proiectul dat, iar oamenii care ia cunoscut au fost foarte buni și prietenoși.

Ai avut șoc cultural?
Cred că am avut un pic de șoc cultural de la început. De exemplu apartamuntul în care lociuesc la moment este foarte diferit de cel în care trăiesc în Suedia. Așadar, prima data cînd am deschis ușa în noua mea casă am rămas foarte surprinsă de ceea ce am văzut. Un alt lucru la care nu mă puteam obișnui au fost cîini vagabonzi . Înainte de a veni în Moldova niciodată nu am văzut cîini vagabonzi și îmi pare foarte rău de ceea ce am văzut.

Îți place proiectul în care activezi? Și ce te motivează să vii în fiecare zi la lucru?
Eu sunt mulțumită de proiectul meu și îmi place foarte mult Casa Providenței! Fiecare persoană pe care o intilnesc în timpul zilei este foarte amabilă și asta mă face să mă simt fericită la lucru. Eu cred că fiecare angajat al organizației este special și important în proiectul meu.

Ce planifici să faci după finisarea proiectului EVS?
După finisarea proiectului EVS eu mă voi întoarce acasă în Suedia, unde sper să-mi găsesc de lucru într-un magazin ecologic lîngă orașul meu. Și desigur voi merge la universitate.

Cum ai caracteriza Moldova în 3 cuvinte? De ce?
– Frumoasă. Mie îmi place că peste tot sunt copaci și toate casele sunt diferite.
– Specială. Eu nu am mai văzut țară ca Moldova. De exemplu dacă ești în Chișinău este o realitate, dacă ieși înafara orașului atunci este total diferită! În Moldova există foarte multe contraste.
– Divizată. Dacă raportăm la limbă, atunci unii vorbesc rusa, alții româna și o bună parte din locuitori ambele. Este o țară dar cu două limbi.