Home > Staff > Actuali > Lina Nicu
Lina Nicu
Republica Moldova

Mă numesc Lina, am 17 ani și sunt din Moldova.
Sunt voluntară de câțiva ani și îmi place extraordinar de mult această activitate. De mică am fost educată de către tata, că mereu trebuie să-i ajuți pe cei ce au nevoie, chiar și pentru un simplu „Mulțumesc”. Am încercat să mă apropii de acest cuvânt și cred că am reușit 🙂
Niciodată nu am crezut că voi deveni un voluntar adevărat, deoarece cei din jur ziceau că e nașpa să lucrezi gratis, oferind timp și efort oamenilor pe care nu-i cunosc prea bine, iar viața trebuie să o trăiesc pentru mine.
Cum am mai spus, de câțiva ani sunt voluntară și în toți acești ani, în fiecare zi ma întâlnesc cu copii care, cred eu, au nevoie de ajutorul meu, cât de mic nu ar fi. Îmi place să-i văd fericiți, cred ca aceasta și mă motivează 🙂 Chiar dacă sunt indispusă, zâmbetele acestora mă reîntorc la viață.
În viitor vreu să devin ceva apropiat voluntariatului. Vreau foarte mult să fac voluntariat în Africa și India, cred că oamenii de acolo la fel au nevoie de ajutor și mi-ar face plăcerea să învăț ceva de la ei.
În ceea ce privește trăsăturile unui voluntar, cred că acesta trebuie sa fie receptiv, vesel, comunicabil, darnic și mereu gata să ofere ajutor.