Home > Staff > Actuali > Adelina Ursu
Adelina Ursu
Republica Moldova

Povestește-ne ceva despre tine.
Sunt o persoană optimistă și mereu fericită, îmi place să citesc, nu am muzică preferată, mereu o schimb după dispoziție. M-a impresionat ,,Tema pentru acasă,, de Nicolae Dabija, acum încep să citesc mai multă psihologie, pentru dezvoltarea personală. Cel mai tare mă inspiră Angelina Jolie o persoană frumoasă la chip și la suflet, ea a demonstrat că putem face lumea mai bună, aș vrea și eu să fiu atât de binevoitoare și să schimb lumea spre bine.

De ce ai ales activitatea de voluntariat și nu alta?
Locul unde ne adună liniștea, voia bună și zâmbetul unor oameni nevoiași, lipsiți de înțelegerea altora, îndurerați de singurătate. Doar la Casa Providenței am observat sincerul-mulțumesc.

Să fii voluntar înseamnă să înveți multe despre viață, să simți satisfacția unui lucru bine făcut. Mi-am dorit să fiu voluntar pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de timpul, de informațiile, experiența și abilitățile mele. O motivație puternică ce m-a convins să fiu voluntară este bucuria unică pe care o simt atunci când fac ceva pentru o persoană sau pentru o cauză fără să aștept nimic în schimb. Am crescut cu basmele noastre tradiționale și cu idealul de a face bine indiferent cât de greu este. Cred că prin activitățile mele de voluntariat îmi ofer un moment de bucurie sufletească. Iar acest sentiment plăcut nu-l pot simți decât prin voluntariat. Am ajuns unde sunt acum, fiindcă multe persoane mi-au dăruit timpul și energia lor, fără a cere ceva în schimb.

Te ajută cu ceva, în viața de zi cu zi, activitatea de voluntariat?
Mă ajută la dezvoltarea proprie, am învățat să fiu mai tolerantă, și ajutând pe cei mai triști ca noi, învățăm împreună cu ei multe lucruri noi.

Cum ai aflat despre Fundația de Binefacere “Casa Providenței” și de când ești voluntar aici?
De mic copil frecventam tabăra de vară de la Casa Providenței, și până în prezent a rămas tabăra mea preferată. Ca voluntară sunt deja de 3 ani și nu cred că aș putea renunța vreodată.

La ce te aștepți de la activitatea de voluntariat?
Din activitatea de voluntar am înțeles că orice lucru împărțit este mai scump, și când vezi un zâmbet sincer înțelegi că ai făcut o persoană fericită și aceasta e cel mai de preț lucru.

Care este cea mai frumoasă/ marcantă sau amuzantă experiență legată de voluntariat?
Am deja multe experiențe în activitatea de voluntar, dar cele mai remarcabile sunt de la tabăra de vară și de la târgul de crăciun, am vizitat și un orfelinat, cred că cele mai frumoase momente le-am retrăit, în activitatea de voluntar, cele mai sincere emoții le poți vedea doar aici.

Reieșind din faptul că majoritatea super-eroilor sunt voluntari, dacă ai avea ocazia să fii unul dintre ei, cum te-ai numi și care ar fi funcția ta?
Fiecare din noi are un vis, poate realizat sau poate nu. Un voluntar trebuie să poată deschide inimile celor suferinzi, ajutându-i să fie fericiți, să readucă zâmbetul.

Ce sfat le dai tinerilor din zilele noastre?
Făcând voluntariat mă simt împlinită. E o mică bucurie să ajuți aproapele aflat în dificultate. Astfel, ajutând pe ceilalți, vei aduce o schimbare în propria personalitate.

P.S. Schimbarea vine de la tine. Zâmbește, și vei vedea că și alții vor începe să zâmbească.

Mulțumim și te îmbrățișăm!