Home > Staff > Foști voluntari > Vlada Chircu
Vlada Chircu
Republica Moldova

Povestește-ne ceva despre tine?
Mă numesc Vlada sunt o persoană simplă, dar cu dorința de a schimba ceva la mine, dar și unele păreri/stereotipuri în societate.

Cum a început activitatea ta de voluntariat?
Activitate mea de voluntar a început recent, în anul 2016, când de la niște prietene am auzit despre avantajele de a fi voluntar. Astfel, mi-am luat inima în dinți și am venit la „Casa Providenții”, unde desigur am fost întîlnită de toți angajații acesteia cu zâmbetul pe buze.

Din care motive ai ales să fii voluntar?
Simplul motiv pentru care am ales să devin voluntar a fost să intereacționez cu o multitudine de persoane, să încerc să citesc fețele acestora și ceea ce simt în interior, și să le redau mie și lor o stare sufletească pozitivă.

Care este cea mai marcantă experiență legată de voluntariatul la Casa Providenței?
Consider că și eu, și alți voluntari vor spune despre ceea ce am văzut la Sîngera. Pe mine m-a marcat faptul că acei copii duceau o viață grea, și atunci am înțeles că Domnul a fost extrem de darnic cu mine.

Ți s-a întîmplat să întîmpini greutăți în activitatea de voluntariat?
Cel mai greu mi se pare în această activitate e că starea ta sufletească poate să influențeze starea altora, dar am proprietatea că anume interacționând cu alții îmi aduce zîmbetul pe buze, deci ambele părți ne simțim bine.

Ce așteptări ai de la această activitate?
De la activitatea mea de voluntar îmi doresc să particip în cît mai multe proiecte dedicate tuturor categoriilor sociale.

Care crezi că sunt caracteristicile unui voluntar?
Caracteristicile unui voluntar sunt: răbdarea, devotamentul, dedicarea și desigur buna dispoziție.

Ce abilități ai obținut în urma muncii de voluntariat?
În urma experienței mele de voluntar am obținut abilitatea de a socializa mai ușor cu persoanele necunoscute, și de a încerca de a da o mână de ajutor, chiar și persoanelor care abia le-am cunoscut.

Ce argument convingător poți să îl oferi cuiva pentru a-l convinge să se implice și el în activități de voluntariat?
Întâi de toate i-aș întreba, dacă doresc și au dorința să facă voluntariat. Și apoi le-aș enumera toate avantajele, și apoi unele dificultăți.

Care sunt planurile tale pe viitor în ceea ce privește activitatea de voluntariat?
Pe viitor îmi doresc să nu fiu doar voluntar național, dar și unul internațional, și această activitate să devină modul meu de viață. Astfel mereu să fiu cu sufletul la gură în așteptarea perioadei în care voi putea pleca în unele regiuni ale globului pentru a ajuta diferite mase de oameni.

Îți multumim pentru disponibilitea de a ne impartasi experiența ta în domeniul voluntariatului!