Home > Staff > Foști voluntari > Vlada Teleghin
Vlada Teleghin
Republica Moldova

Povestește-ne ceva despre tine?
Mă numesc Vlada, nu demult am împlinit 17 ani , învăț în clasa a 11 la Liceul Teoretic “Dante Alighieri”. Practic dansurile populare deja de 6 ani, pentru mine dansurile însemnând pasiune. La fel, am cântat în corul școlii din clasa a V până în clasa a IX. Timpul liber îl petrec citind cărți și reviste. Fac voluntariat în doua ONG-uri: Fundația de Binefacere “Casa Providenței ” și Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău, în vara anului 2016 am participat la multe evenimente și festivaluri, fiind voluntar.

Cum a început activitatea ta de voluntariat?
Pentru prima dată am venit la Casa Providenței petrecând majoritatea timpului la Centrul de Zi pentru Copii în primăvara anului 2016 și de-aici a început activitatea mea de voluntar.

Din care motive ai ales să fii voluntar?
O prietenă mi-a sugerat să vin la Casa Providenței, având mult timp liber eram entuziasmată de povestirile ei și am hotărât să îmi petrec timpul cu folos.

Care este cea mai marcantă experiență legată de voluntariatul la Casa Providenței?
Eu cred că campusul, acesta fiind cea mai minunată și plăcută experiență pe care am avut-o cu prietenii. Niciodată nu o sa uit momentele petrecute la campus, alături de copii și animatori.

Ai întâmpinat greutăți în activitatea de voluntariat?
Nu, eu cred că dacă faci ceea ce îți place cu adevărat greutăți nu pot fi, doar pot apărea unele neclarități.

Care crezi că sunt caracteristicile unui voluntar?
Pozitiv, prietenos, comunicabil, respectuos, înțelegător, iubitor de a lucra și de dărui zîmbete.

Ce abilități ai obținut în urma activității de voluntar?
Am devenit mai punctuală, m-am dezvoltat atît cultural cît și intelectual, am devenit mai răbdătoare și cu mult mai responsabilă.

Ce argument convingător poți să îl oferi cuiva pentru a-l convinge să se implice și el în activități de voluntariat?
Voluntariatul e ceva mai deosebit, îți ocupă timpul nu în zadar, acumulezi prieteni noi, experiență de neuitat,  festivale, evenimente grandioase la care poți participa și tu.

Îți mulțumim pentru disponibilitea de a ne împărtăși experiența ta în domeniul voluntariatului!