Home > Voluntari

Deseori, vorbind despre binefacere, avem în vedere mijloace care fie trebuie adunate în scopuri caritabile, fie trebuie date în aceleași scopuri. Însă, în acest mod, simplifică, chiar denaturăm semnificația acestui cuvânt. Se pierde sensul adevărat al binefacerii, care constă … în facerea binelui. Fiți de acord, acesta poate fi realizat în diferite moduri.

Voluntarii noștri sunt mărturia faptului că binefacerea este accesibilă tuturor. Tinerii din diferite țări, care sunt gata să jertfească timp, să împărtășească experiențele personale și să ofere ajutor, îți trezesc admirația. Aceasta este o posibilitate bună de a te cunoaște pe tine și capacitățile tale, precum și de a-l înțelege pe altul, care se deosebește.

Sigur, fiecare are motivația sa, profund personală. Și nu este atât de important ce anume îl face pe om să vină în ajutorul unui nevoiaș, de multe ori la mii de kilometri depărtare de casă. Important este că în rezultatul acestui pas curajos, tinerii respectivi exersează în facerea binelui. Mai mult, Dumnezeu este sursa binelui, chiar și atunci când nu ne dăm seama de asta.

În fiecare an, în proiectele sociale ale „Casei Providenței” participă câțiva tineri și tinere nu doar din Moldova, dar și de peste hotare. Ne amintim cu recunoștință de prietenii noștri din Germania, Olanda, Franța, Polonia, Austria, Marea Britanie, România, Italia, SUA. Suntem siguri că, cu ajutorul lui Dumnezeu, această experiență își va continua dezvoltarea. Bine ați venit la Casa Providenței!